Monday 7 August 2017

TIBBİ BİTKİLER VE İLAÇ ENDÜSTRİSİ


Şu anda  ilaç endüstrisi doğadaki bitkilerden ve minerallerden en yüksek  seviyede istifade ediyor.

Yüzyıllar öncesinin kocakarı ilaçları en modern teknoloji ile donatılmış laboratuvarlarda incelenmiş, etken maddeleri bulunmuş, dozaj için kobaylarda denemeler yapılmış ve bizim hizmetimize sunulmuştur. Dahası moleküler bazda değişime de uğratarak daha da etkin olması sağlanıyor.

İnsanlardaki ömür beklentisinin yüzyıl içerisinde iki misline çıkmasının temel nedeni de budur.

İlaç endüstrisi şu anda ve geleceğin en fazla gelir getireceği sektör olduğundan araştırmalar ve yatırımlar çok fazla bu alana kaydırılıyor. Tek sorun belki çok nadir hastalıklar için çok fazla araştırma yapılmıyordur. Çünkü müşterisi yok. Onu da belki üniversiteler üstlenecek.

İlaç konusu da insanların yumuşak karnı. Maalesef  medya bilinçsiz bir şekilde hareket ediyor. Birçok şarlatanı televizyona çıkartıp insanları kandırıyor. Destekleyici hap endüstrisi devasa boyutlara ulaştı. ve de tıbben en ufak bir faydası kesinlikle kanıtlanmadığı halde günde yüzlerce hap yutan insanları tanıyorum. Bunlar SOLGAR gibi NUTRIWAY gibi bilindik şirketler - kendilerini şahane bir  şekilde pazarlıyorlar.

Bilimsel olmaktan uzak "TABİAT ANADAN GELEN SAĞLIK" meali kitaplar insanlara kanserden kalp  hastalık- larına kadar her şeyin çözümünü veriyor. Aktarlarda ve pazarlarda satılan ne idüğü belirsiz otlar ve kökler alternatif tıb olarak pazarlanıyor. Muhtelif otları kökleri kaynatıp hemen iyileşiyorsunuz.  -Tıp fakültelerini gereksiz kılarcasına-. Cehaletin son perdesi.

Zakkumcu ZİYA ÖZEL'i mutlaka hatırlarsınız. Bir anda,  kanserden dolayı ümit kesilen hastalar  sayesinde zengin oldu. Canan Karatay'da meslekten men edildi ama , ancak medya hala kadını şahane bir şekilde pazarlıyor.

Dünya ilaç devi Pfizer bir açıklamasında,  bir ilaç için en az 10 sene araştırma yaptıklarını ,2 milyar dolar harcadıklarını ve her zaman da başarılı olmadıklarını okumuştum.

İnsanlar sağlıklı bir şekilde uzun yaşamak istiyorlar. Bu güdüleri de tüm servetlerini bu yolda harcamaya hazır hale getiriyor. Aldatılmamak için lütfen "SADECE" doktorunuza güvenin. Gerisi yalan dolan.

AVRAM AJI










No comments: